Keçi Boynuzunun Faydaları Nelerdir?

  • 25 Kasım 2017
  • 173 kez görüntülendi.
Keçi Boynuzunun Faydaları Nelerdir?

Tatlı bir besin olan keçiboynuzu Akdeniz’de tüketilmektedir. Keçiboynuzu hem taze olarak hemde kurutularak tüketilebilir.Bu besinde sodyum,yağ ve karbonhidrat bulunur.Vücudumuz için çok sağlıklı olan bu besini şeker hastalığı bulunan kişiler doktora başvurmadan tüketmemelidirler.

Keçi Boynuzunun Faydaları Nelerdir

Keçiboynuzu Kolesterole Faydalıdır;

Keçiboynuzunun kolesterole iyi geldiği bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Kolesterolün dengede kalmasını sağlayan lif ve zengin gıdalar barındırır.Hiper kolesterol içinde faydalı bir besin olduğu yapılan araştırmalarla da kanıtlanmıştır.

Keçiboynuzu Zeka Geliştirir Sinir Sistemini Korur;

Keçiboynuzu hücrelerin yenilenmesini sağlar  ve  içinde antioksidan barındırdığından  sinir sistemine iyi gelmektedir.Çağımızın büyük sorunlarından olan stres ile mücadelede iyi olmakla birlikte beyin hücrelerininde yenilenmesini sağlayarak zeka gelişimine de destek olur.

Keçiboynuzunun Sindirime Faydaları;

Keçiboynuzu lif açısından zengindir ve mideyi güçlendirerek sağlıklı çalışmasına yardımcı olur.Keçiboynuzu mide rahatsızlıklarına karşı da bünyeyi korur ve bağırsak kanserine yakalanma riskini azaltır.

REKLAM
X

Cinsel Güce Keçi Boynuzunun Yararı;

Enerji kaynağı olan keçiboynuzu cinsel isteğin ve cinsel gücün artmasına da yardımcı olur. İktidarsızlık problemi yaşayanlar ve sperm azlığı sorunu olanlar keçiboynuzu tüketebilir.

Keçiboynuzunun İshale Faydaları;

Yukarıda keçiboynuzunun sindirime olan faydasından bahsetmiştik.Bunun sayesinde keçiboynuzu ishalin geçmesine yardımcı olur.Sadece büyükler değil çocuklarda bu tür rahatsızlıklarda çok aşırıya kaçmadan tüketebilirler.

Keçiboynuzu Kemik Erimesine Karşı Faydaları;

Keçiboynuzu ciddi bir hastalık olan kemik erimesini yok etmez fakat kalsiyum bakımından zengin olduğundan kemiklerin güçlemesine katkıda bulunur. Hem çocuklarda hemde büyüklerde daha sağlıklı bir kemik sistemine kavuşmalarına katkıda bulunur.

Akciğer Kanseri tedavisinde Keçiboynuzu;

Keçi boynuzu antioksidan içerir.Antioksidan içeren tüm besinler bünyeyi kanserden  korumayı amaçlar. Keçi boynuzu sigara veya ciğerlere zarar veren diğer tüm şeylerin etkilerini azaltarak akciğerlerin temizlenmesini sağlar.

Keçi Boynuzunun Mideye Faydaları;

İçerisinde lif içeren besinler mide dostudur diyebiliriz.İçeriğindeki lif sayesinde sindirim sitemi rahatlar ve midenin kasılmasını engeller.Ayrıca keçiboynuzu midedeki asit seviyesini dengeler ve oluşan şişkinliklerin azalmasına yardımcı olur.

Keçi Boynuzu Hücreleri Onarır;

Her besin için hücreleri onarır diyemeyiz ama keçi boynuzu hasarlı hücreleri tamir  edebilir.Hasarlı hücreler onarıldıktan sonra aktifleşir ve işlevlerini tekrar yerine getirerek vücudu iyi yönde sağlığa kavuşturur.Hücrelerin düzenli çalışması sonucu vücudu koruma altına alır.

Kalp ve Damar Hastalıklarında Keçiboynuzu;

Şifa kaynağı olan keçiboynuzu damar ve kalp rahatsızlıklarından korur. Vücudumuzdaki kanın ve damarların temizlenmesini sağlayarak genel anlamda bakım sağlar.

Alerjiden Korunmak İçin Keçiboynuzu;

Antibakteriyel ve antialerjik özelliklere sahip olan keçiboynuzu solunum yoluna zarar veren kötü bakterileri de temizleyerek  hastalıklarından  korur. Alerjik astıma da faydası olduğu bilinir.

Keçiboynuzu Öksürüğe İyi Gelir;

Keçiboynuzu tüketilirse şiddetli öksürük azalarak rahatlama sağlar.

Bronşit ve Astımda Keçiboynuzu Tüketimi ;

Astım atakları ve bronşit rahatsızlığına iyi gelen keçiboynuzu solunum yollarının temizlenmesine yardımcı olur.

Gribe Karşı Keçiboynuzu;

Keçiboynuzunun antibiyotik özelliği bulunur. Bulaşıcı bir rahatsızlık olan gribin yaydığı virüslerden korunmak için keçiboynuzu tüketilebilir.

Keçiboynuzunun Zararları Var Mıdır?

-Aşırı ve yanlış tüketilmesi sonucunda vücutta yan etkilere sebep olabilir.

-Fazla tüketilmesi durumunda mide bulantısı ve baş dönmesi yapabilir.

-Kan  ilacı kullanıyorsanız doktora danışmadan geçi boynuzu tüketmemelisiniz.

-Şeker içeren keçiboynuzu şeker hastaları doktora danışarak tüketmelidir.

 

 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ