Kefirin Faydaları ve Mayalama Şekilleri

  • 07 Kasım 2017
  • 123 kez görüntülendi.
Kefirin Faydaları ve Mayalama Şekilleri

 KEFİR Kefir karbon asidi ve alkol içeren bir içkidir, bu içki özellikle Kafkasya’da yapılır ve mayalanma yoluyla elde edilir. Kefir mantarı mayalanmaya etki eden Bazillus Ancaeszius içerir.

Kullanımı: kefir mayası bir kavanoza konur, 18-20 °C ‘de en çok 48 saat bekletilir. Bekletme süresine göre süt değişik bir şekilde katılaşır ve buna göre etki gücü de değişir. Kafkasyalılar kefirin faydalarını çok uzun zamandan beri bilirler. Onlar daha çocukken su yerine kefir içerler. Kafkaslarda yaş ortalaması 110-120’dir. Verem, kanser, sindirim bozukluğu gibi hastalıklar bu bölgede çok ender görülür.

Sindirim organlarının kronik rahatsızlığı, mide iltihapları, kansızlık, egzama, atardamar tıkanıklığı, yüksek tansiyon, safrakesesi rahatsızlıkları, bulaşıcı sarılık, ishal ve kabızlık gibi pek çok hastalığı iyileştirici etkisi vardır. Hastalığa göre mayalama şekillerini sorunuz. Kefir yediğimiz besinlerin bağırsaklarda birikip çürümesini önlemeye yardımcıdır.

Yapılışı: 1 litre süte ceviz büyüklüğündeki kefir mantarı konması hesabıyla: kefir mantarına kaynatılmış ve 20 °C ye kadar soğutulmuş süt dökülür, kavanozun ağzı sıkıca kapatılır. 12, 18, 24, 26 veya 48 saat bekletilir. Kapağını açmadan önce iyice çalkalanır.

KEFİR ÇEŞİTLERİ

KAFKAS KEFİR MAYASI

RUS KEFİR MAYASI

MAYALAMA ŞEKİLLERİ

1-KLASİK-STANDART- MAYALAMA

REKLAM
X

2-HASTALIĞA GÖRE MAYALAMA.

1- KLASİK YANİ SADE mayalama yapılacak ise KLASİK EKSTRAKTI ilave ediniz2- Herhangi bir hastalığı tedavi amaçlı kullanılacak ise o HASTALIĞIN EKSRAKT’INI ilave ediniz.

Herhangi bir hastalığı tedavi amaçlı kullanılacak ise o HASTALIĞIN EKSRAKT’INI ilave ediniz. KLASİK YANİ SADE mayalama yapılacak ise KLASİK EKSTRAKTI ilave ediniz. EKSTRAKT DAMLA SAYISINI SORUNUZ.

Metal olmayan süzgeçten geçirilir. Süzgeçte kalan mantar tahta kaşıkla tekrar kavanoza konur ve üzerine tekrar süt dökülüp beklemeye bırakılır. Kefir 48 saatten fazla beklerse sulanır ve kullanılamaz. Kefir bozuk sütle yapılmaz ve hiçbir zaman sütsüz saklanmaz, aksi halde açlıktan ölür. En azından haftada bir kere akar suyun altında kefir ve aynı zamanda kullanılan kavanoz da yıkanır. Kefir midede sindirilmez, bilakis direkt bağırsaklardan kana karışır. Her gün rahatlıkla içilebilir, en iyisi akşamları yemekte içmektir veya akşam yemeği yerine sadece kefir içilebilir. Ciddi hastalıklarda her giin 1 litre içilmelidir. Kefir sadece ilaç değil aynı zamanda iyi bir besin maddesidir ve ayran olarak da tüketilebilir, salata soslarını kalınlaştırmada da kullanılabilir.

Her yerde bulunan yağlı pastörize sütler, kefir yapımında kaynatılmadan kullanılır.GÜNLÜK TAZE SÜT İLE DAHA İYİ OLUR. Dikkat edilmesi gereken noktalar: 12 saat beklemiş kefir kabızlığa karşı, 36 saat beklemiş kefir de yumuşak dışkılamaya karşı kullanılır. Kefir mantarı 3-4 haftada iki katı ürer. Evde fazla olduğu zaman bu değerli maddeyi atmayın tanıdıklarınıza verin. İçinde kefir olan kavanozu buzdolabına koymayın. Kefiri ışıklı ortamlarda saklamayın. Kapağını sıkıca kapatın. Bir dolabın içinde saklayın.

Süzüldükten sonra içilecek olan mantarsız kefiri buzdolabına koyup soğuk olarak da içebilirsiniz.

Dikkat: kefir mantarı 20 °C nin üzerinde daha çabuk, 20 °C nin altında daha yavaş mayalanır. Kavanoz hiçbir zaman kuvvetli ışığa maruz kalmamalıdır.

Kefir hangi durumlarda yararlı olabilir? 

Sinirsel rahatsızlıklar: günde 1 litre yemeklerde içilir.

Tümöral rahatsızlıklar: hastalık süresince günde 1 litre içilir, mide tümörüne daha yararlı olduğu gözlemlenmiştir.

Bronş rahatsızlıkları: günde 1 litre.

Astım: günde 1 litre.

Kansızlık: günde 1 litre. Yetişkinlerde üç ay içinde kan değerlerinin normale yaklaşmasına yardımcı olur. Döküntüler ve egzama: günde 1/2 litre kefir içmek, bunun dışında döküntülere kefir sürülür, kuruyunca yıkanmaz, ertesi gün yıkanır. Ağır egzamalar içinde aynı yöntem uygulanır.

Sklerozan hastalıklar: günde 1 litre.

Mesane iltihapları ve sistit: günde 1 litre.

Tansiyon: günde 1/2 litre, tansiyonu ve kiloyu olumlu etkiler.

Safrakesesi rahatsızlıkları: günde 1 litre.

Böbrek hastalıkları: günde 1 litre.

 Sarılık: günde 1 litre 12 saat beklemiş kefir içilir, en iyisi yatmadan önce içmektir ve 3-4 hafta bu uygulamaya devam edilir.

Kabızlık: günde 1 litre yalnız 12 saat beklemiş kefir içilir sonra yine 24 saat beklemiş kefir içilir.

Doğanın Şifalı Eli kıtabından dr. M.Ender SARAÇ KEFİR HANGİ HASTALIKLARDA NE MİKTARDA , NE ZAMAN VE NE KADAR SÜRE MAYALANARAK İÇİLİR .SORUNUZ. KONU HAKKINDA DAHA GENİŞ BİLGİ İÇİN :FİTOTERAPİST ECZACI AHMET İDRİS ULUTAŞ -TEL-05379353475-MAİL:[email protected]

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ