Kulak kaşıntısının sebepleri ve tedavisi

  • 14 Ocak 2016
  • 165 kez görüntülendi.
Kulak kaşıntısının sebepleri ve tedavisi

Merhaba Sevgili Okurlarım Bu yazımda sizlerle tekrar bir sağlık konusunda buluştuk. Bu sefer hastalığımız duyma organımız olan kulak kaşıntısı ve tedavi yöntemi hakkında.

Hemen hemen her yaştan bireyin başına gelebilecek türde bir rahatsızlık olan kulak kaşıntısı hakkında bilgi vereceğim sizlere. Tam olarak ise konumuz ‘’Kulak kaşıntısının sebepleri ve tedavisi’’. Bu hastalık hakkında bilinmeyen gerçekleri ve tedavi yöntemlerini öğreneceğiz.

Aniden başlayan kaşınma hissi bazen sinirleri bozabilir, kaşıntıyla birlikte oluşan kızarıklık, ağrı, şişkinlik ve pullanma da görüldüyse yara izi oluşabilir ve acilen tedaviye başlanmalıdır. Kulak kaşıntısının çok sayıda nedeni vardır. Çeşitli enfeksiyonlar (mantar enfeksiyonları), böcek sokmaları, yaralanmalar, çeşitli alerjiler (besin alerjileri, kozmetikler, deterjanlar, çeşitli bitkiler vb.) , bulaşıcı hastalıklar (saçkıran, suçiçeği) gibi nedenler mevcuttur ve elbette bir diğer neden stres olabilir. Hayatımızın esir almış olan stres birçok hastalığın başlangıcı olabildiği gibi kulak kaşıntısının bile nedeni olabilmektedir.

 

Kulak kaşıntısını yaşamamak için ne gibi önlemler alabiliriz?

Kalabalık bölgelerde denize ya da havuza girmemelisiniz. Yazın tatile gittiğiniz otelde çok yoğun bir saatte havuza girmek istediniz ve havuza girdiğinizde enfeksiyon kapma riskinizin olduğunu tamamen aklınızdan çıkarmışsınız. Yaz aylarında çok rastlanan bir yaşanan olan bu olay konusunda dikkatli olmalısınız. Kulağınızı kaşıdıktan sonra su ile temas ettirmemelisiniz. Kulağınıza parfümünüzü, kullandığınız nemlendirici kremleri ya da losyonları değdirmeyiniz. Herhangi bir kimyasalla temas kulağınızın içine ve dışını zarar verebilir.

Kulak kaşıntısının sebeplerine, alınacak önlemlere ve yarattığı etkilere değindik. Şimdi sıra tedavide. Kulak kaşıntısının tedavisi birkaç çeşittir. Doktor kontrolünde yapılacak tedaviler bulunmaktadır. Diğer yöntem ise evde yapılabilecek, basit yöntemlerdir.

REKLAM
X

Hastalar kendisine uygun tedavi yöntemini seçmelidir. Doktorunuza danıştığınızda doktor ilk önce kulağınızda yer alan enfeksiyon ya da yaralanmayı tespit etmelidir. Kulak içi yıkanması yöntemine başvurabilen bir doktora rastlayabilirsiniz. Daha sonra gereken müdahalede veya ilaç önerisinde bulunmalıdır. Evde yapılabilecek yöntemler ise oldukça basittir. Aktarlardan tedarik edebileceğiniz bitkisel yağları kullanarak kulak kaşıntısına sebep olan mantarı yok edebilirsiniz. Sarımsak yağı mantarı ortadan kaldırmaya yardımcı olur.

Öte yandan Hindistan cevizi yağı ve zeytinyağı damlatılması kimyasal kulak damlalarının yerine geçebilmektedir. Umarım kulağınızın kaşıntısı seçeceğiniz tedavi yöntemiyle sona erer ve sağlığınıza kavuşursunuz. Esen Kalın

 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ