Öğrenciyken Yapılabilecek İş Modelleri İş Kurma

  • 03 Şubat 2016
  • 103 kez görüntülendi.
Öğrenciyken Yapılabilecek İş Modelleri İş Kurma

Merhaba sevgili okurlarım. Bu yazımızda öğrenciyken gerek harçlık çıkarma,masraflarınızı azaltma adına küçük,fazla zaman almayacak ve yapabileceğiniz bazı küçük işlerden bahsedeceğim. Öncelikle bu işleri okumadan önce şöyle bir örnek vermek istiyorum.

Facebook’u kuran mark zuckerberg bunu bir yurt odasında yapmış ve belkide bu kadar büyüyeceğini kendisi bile tahmin etmiştir. Bu yüzden hiç bir zaman kendinizi ve yapacaklarınızı asla küçümesemeyin kendinizi asla küçümsemeyin her zaman büyük düşünün. Zira bu yazıyı okuduğunuz siteyi de öğrenciler olarak bu şekilde kurduk. 🙂

Microsoft, Dell, Napster ve Facebook’un ortak noktaları nedir? Yüzyılın son çeyreğinde piyasayı en çok sallayan şirketler arasında olmalarının dışında hepsi üniversite öğrencileri tarafından kuruldular.

Tabi ki, herkes bir sonraki Mark Zuckerberg olamaz fakat üniversite yıllarında küçük bir iş kurması kesinlikle mümkün. Herhangi bir sermaye ve ofis ortamı gerektirmeden yapılabilecek bir kaç iş modeli bulunmaktadır. Üniversite yıllarında kuracağınız iş değerli bağlantılar elde etmenizi sağlayacağı gibi üniversite harcı, yemek masrafı ve pahalı ders kitaplarına harcadığınız paranın bir kısmını karşılayabilir.

İşte yurt odanızın konforlu ortamında başlatabileceğiniz 7 iş modeli.

  • Bilgi Teknolojileri Danışmanlığı

Bilgi teknolojileri yıllarca edinmiş olduğunuz iş deneyiminin sizin aleyhinize olabileceği tek alan. Üniversite öğrencileri genellikle bu alandaki en taze yeteneklere ve en son teknolojiler hakkında bilgiye sahipler. Eğer iş dünyasına kendinizi Bilgi Teknolojileri Danışmanı olarak tanıtmak konusunda kendinize güvenmiyorsanız, kampüste daha az teknolojiyle haşır neşir olan bölümlerde okuyan öğrencilerin bilgisayarla ilgili problemlerini çözebileceğinizi söyleyin ve işe buradan başlayın.

  • Sosyal Medya Danışmanlığı

Üniversite öğrencileri genellikle sosyal medya trendlerini yakında takip eder. Bu bilgiyi kullanın ve şirketlere sosyal medya stratejileri konusunda danışmanlık hizmeti verin. Onları Facebook ve LinkedIn’den öteye taşıyın, mesajlarını iletebilecekleri yeni kanallarla onları tanıştırın.

  • Grafik Dizayn
REKLAM
X

Grafik dizayn, iş tecrübesinden daha çok yaratıcılık ve yeteneğe dayanır. Tasarım bölümünde okuyanlar işe derslerde yaptıkları en iyi projelerden kendilerine bir portfolyo oluşturup, etkileyici görünen bir kartvizit bastırıp veya portfolyosunu websitesinde sergileyerek başlayabilir.

  • Web Tasarım

Öğrenciler şimdilerde daha önceden hiç olmadığı kadar web sitesi dizaynı ile haşır neşir oluyorlar. Bir çoğu kampüs grubu, öğrenci klübü, sınıf arkadaşı veya kişisel blogu için şimdiden bir websitesi tasarlamış bile. Bu siteler örnek çalışma olarak kullanılabilir ve kar etmek için web tasarım işi genişletilebilir.

  • Fotoğrafçılık

Facebook, Pinterest, Instagram ve Snapchat gibi platformlar sayesinde, dünya iletişim kurmak için fotoğrafları daha çok kullanmaya başladı. Görsel içeriğe olan ihtiyacın artmasıyla beraber, amatör fotoğrafçılara olan güven de arttı. Teknolojideki gelişmelerle beraber, bu amatörler yüksek kalitede işlerden seri üretim yapabilirler.

  • Etkinlik Organizasyonu

Üniversite öğrencileri gereğinden fazla partilere katılmışlardır ama bu parti deneyimini bir işte kullanmak farklı bir meseledir. Etkinlik planlaması detaylara dikkat etme, bir çok işi aynı anda yapabilme yeteneği ve yaratıcılık gerektirir. Eğer bu işin altından kalkmak için hazırlanmak istiyorsanız, kampüs çevresinde bir iş başlatın, kampüs gruplarının veya klüp aktivitelerinin planlanması için başvurulan kişi olun.

  • Makyözlük

Araştırmalara göre yaklaşık 35 yıldır üniversitelerde kadınların sayısı erkeklerden daha fazla. Bu kadın topluluğuna yönelik küçük bir iş başlatmak için mükemmel bir fırsat. Serbest çalışan makyözler özel etkinliklerden önce müşterilerine makyaj yaparak para kazanabilir. Alternatif olarak, sosyal medyaya makyaj videoları yükleyerek para kazanmak en yeni yöntemlerden. Yüksek sayıda izleyiciye ulaşan harika içerikli videolar Youtube sponsorluğundaki dolarlara dönüşebilir.

İş, bir üniversite öğrencisi tarafından başlatılmış olsa da ödülleri ve riskleri olan gerçek bir iştir. İşin ne olduğu veya şirketin büyüklüğü fark etmeksizin, sigortalı olmanız çok önemlidir. İşin özünde, girişimcilik biraz para kazanmakla beraber mezuniyetinizden sonraki başarılı iş yaşamına giden yolu hazırlayabilir.

Kaynak: http://www.entrepreneur.com/article/254664

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 2 YORUM
  1. Ceyhun dedi ki:

    Bu bilgiler sayesinde, sosyal medya danışmanlığı olarak iş aldım.
    Teşekkür ediyorum saolun.

    1. Emir Kaboğlu dedi ki:

      rica ederiz faydalı olabildiysek ne mutlu bize 🙂

BİR YORUM YAZ