Cevizin Sağlık Açısından İnanılmaz Faydaları Nelerdir

  • 01 Ekim 2017
  • 112 kez görüntülendi.
Cevizin Sağlık Açısından İnanılmaz Faydaları Nelerdir

Ceviz şekil olarak beyne benzeyen küçük şey koruyucu besin kaynakları arasında yer alır. B vitamini,omega 3 yağ asitleri, E vitamini ve daha sağlığınıza iyi gelecek birçok şeyi verecek olan ceviz. Kalbe,kansere, cilde faydalı olan ceviz.

Kalp Sağlığınızı Geliştirin

Fındıktaki elagik asit tarafından tahrik edilen ceviz ekstraktlarının anti-aterojenik özellikleri kardiyak sisteminizin korunmasını sağlayacak. Fıstıkların bu bileşeni, arterleri sertleştiren ve kalp hastalığı, kalp krizi ve inme riskinde artışa neden olan plak oluşumunu önlemeye yardımcı olur.  Buna ek olarak, ceviz içeriğinde  omega-3 yağ asitleri anti-inflamatuardır, endotel fonksiyonlarını, plak oluşumunu iyileştirir, kalp krizi veya inmelere neden olabilecek olayları azaltabilir.  Amerikan Kalp Cemiyeti kalp hastalıklarını engellemek için ceviz ve diğer omega-3 yağ asidi bakımından zengin gıdaları tüketmenizi tavsiye eder.

Antioksidanların Açıdan Zengindir

Ceviz, polifenolik bileşikler ve flavonoidler gibi bir çok antioksidan gücü bulunmaktadır.Bu bileşkeler vücudunuza çok çeşitli yararlarda bulunabilir.Vücuttaki serbest radikalleri uzaklaştırarak sizi kanserden korur.

Kansere Karşı Korur

Ceviz elagik asit açısından zengindir.Bu asit kanserli hücreleri yok etme özelliğine sahiptir.Hayvanlar üzerinde yapılan deneylerde olumlu sonuçlar vermiştir.Kolon, böbrek,göğüs kanseri üzerinde olumlu etkileri vardır.Kanser önleme potansiyeline sahip gıdalardan biridir.

Sperm Kalitesini Arttırır

Erkek üreme sağlığı ceviz tüketimi ile artabilir.Yapılan çalışmalarda sperm morfolojisi ve meni yapısının ceviz tüketenlerde daha iyi olduğu gözlenmiştir. Cevizdeki Omega -3 ve Omega-6 yağ asitleri bu etkiye sahiptir.

Beyin Sağlığını Destekleyin

Ceviz ile beyin sağlığınızı koruyarak yaşlılık belirtilerini azaltabilirsiniz.Alzheimer riskini azaltır, beyin fonksiyonlarını geliştirir.Akıl yürütme beceresini de arttırma etkisine sahiptir. Genç veya yaşlı her bireyin mutlaka ceviz tüketmesi gerekmektedir.

Tip 2 Diyabet Üzerine Etkileri

Yapılan çalışmalarda Tip 2 şeker hastalarınızı üzerinde cevizin olumlu etkileri görülmüştür.Ceviz tüketen kişilere yapılan 3 aylık araştırma sonrası insülin direncinin ciddi oranda azaldığı tespit edilmiştir.

Daha Kaliteli Uyku

REKLAM
X

Cevizde melatonin bulunmaktadır.Melatonin hormonu uyku ve uyanma durumlarını da kontrol eden bir hormondur.Gece uyurken rahat uyumanızı ve sabah uyanırken de dinç bir şekilde uyanmanıza yardımcı olur.

Saçların Uzamasına Yardımcı Olur

Cevizde bulunan B7 yani biyotin vitamini sayesinde özellikle saç uçlarının beslenmesini sağlayarak saçlarınızın uzamasına yardımcı olur ve saç dökülmelerini azaltır.Aynı zamanda saçlarda kepek oluşumunu da önler.

Cildi Güzelleştirir

Cevizde bulunan besin maddeleri cilt renginin dengelenmesi, parlak olmasını sağlar. Aynı zamanda yaşlanma belirtileri ve kırışıklıkları en aza indirir.Bu yüzden mümkün olduğunca ceviz tüketin. Mutlu ve Sağlıklı günler dileriz..

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ