Yumurtada Kod Dönemi: Sayılar Ne Anlama Geliyor?

  • 01 Aralık 2017
  • 185 kez görüntülendi.
Yumurtada Kod Dönemi: Sayılar Ne Anlama Geliyor?

Merhaba sevgili okurlarımız.Yumurta fiyatları sürekli artan azalan bir durum sergilemektedir.Özellikle organik adı altında, gezen tavuk gibi bir çok farklı isimlerde yumurtalar farklı fiyatlarla satılmaktaydı.Bakanlık bu konuya el attı ve üretilen yumurtaya göre yeni kod dönemine geçiş yaptı.Bakanlık kod bulunmayan yumurtanın satışının yasaklanacağını belirtti.Peki bu kodlar ne anlama geliyor?

0 Numaraları Kod:

Yumurtanın organik olarak üretildiğini göstermektedir.Yani tavuk gezebilir, verilen yemler organiktir ve tavuğa herhangi bir hormon gibi bazı tedaviler uygulanamaz.Sıfır kodu yumurtalar içindeki en sağlıklısı olanıdır anca fiyat olarak da en pahalısı olacaktır.

1 Numaralı Kod:

Gezen tavuk olarak belirtilen kod numarasıdır.Yani tavuk toprağa ayak basar, rahatça gezebilecek alanı mevcuttur.Ancak yemlerin organik veya gdo suz olması, hormon tedavileri gibi işlemlerin yapılabilirliği üzerine bir yasak yoktur.

2 Numaralı Kod:

Kümes içinde gezebilen tavuktur.Kafes içinde hapis olmayan ve belli bir alan içinde olan tavukların sadece kümesin içinde hareket edebilmektedir.Yine 1 numaralı kod gibi yem ve hormon tedavileri hakkında bir kısıtlama yoktur.

REKLAM
X

3 Numaralı Kod:

Kafes için hapsolan tavuktur.Hareket alanı tamamen kısıtlı olan, kafes içinde yaşamını sürdüren tavuk yumurtasıdır.En sağlıksız yumurta olarak 3 numarayı nitelendirebiliriz.

Tüketici Ne Düşünüyor?

Gelecek bu sistemden memnun ancak bazı kişilerin fiyatların artacağını düşünüyor. Ne kadar da fiyat artacak olsa da yediğimiz yumurtanın ne kadar organik olduğunu bilmemiz gerektiğini söyleyenlerde var.

Bu yenilik sonucunda meydana gelecek değişikliklerin bizde meraklıyız.Çünkü organik olmayan kafes yumurtalarının talebinde bir azalma olacak mı hep birlikte göreceğiz.

Umarız ki bu yenilikten sonra da organik yumurtanın fiyatlarında bir artış olmaması…

Mutlu ve Sağlıklı günler dileriz.Gıda Mühendisi Emir Kaboğlu

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ