Boğaz Enfeksiyonu İçin En Etkili Gıdalar ile Doğal Tedavi

  • 29 Eylül 2017
  • 123 kez görüntülendi.
Boğaz Enfeksiyonu İçin En Etkili Gıdalar ile Doğal Tedavi

Boğaz enfeksiyonları özellikle soğuk kış aylarında en sık görülen rahatsızlıkları başında yer alır.Daha çok çocuklarda görülen bu rahatsızlık ilk olarak boğazda ufak ağrılar, öksürük ile başlayıp ileri seviyede iltihaplanma olarak devam etmektedir.Ateş yükselmesine sebep olabilmektedir.Doktor antibiyotik önerecektir ancak antibiyotiğin ciddi anlamda yan etkileri bulunmaktadır.Bu yüzden gıdalar ile tedavi olma yolunu seçmelisiniz.Yazımızda boğaz ağrıları ve boğaz enfeksiyonlarının tedavisi için en etkili gıdaları sizler için sıraladık.

Boğaz Enfeksiyonu İçin En Etkili Gıdalar Nelerdir?

1: Bal

Boğaz enfeksiyonları için en etkili tedavi yöntemlerinden biri bal iledir.Balın bakterilere karşı etkisi sayesinde boğaz enfeksiyonlarında kullanabilirsiniz.Ayrıca bal öksürük ve enfeksiyonlara karşı en hızlı etki eden gıdalar arasındadır.Balı 1 kaşık olarak yutabilir veya su ile çözerek içebilirsiniz.Balın orjinal olmasına dikkat edin.

2: Portakal – Limon – Mandalina

 

C vitamini vücudumuzda üretilemeyen dışarıdan alınması gereken vitaminlerdendir.Portakal, limon ve mandalina C vitamini ve anti- inflamatuar etkisi ile boğaz enfeksiyonlarında tüketilebilecek en etkili gıdalar arasındadır.Ek olarak limon ve balı karıştırıp içmek en hızlı ve etkili tarif olacaktır.

3: Bitki ve Baharatlar

REKLAM
X

Bitki ve baharatlardan güzel ve etkili bir esans yapabilirsiniz.Greyfurt, limon,kekik,tarçın gibi damak zevkinize uygun olarak istediğiniz baharat ve bitkileri suda kaynatıp 5- 10 dakika kaynatıp buharını soluyabilirsiniz.Bu sayade boğaz enfeksiyonları için hızlı ve kolay bir tedavi olacaktır.

4: Elma Sirkesi

Elma sirkesi de boğaz enfeksiyonlarında kullanabileceğiniz içecekler arasındadır. 4-5 kaşık elma sirkesini 1 bardak sıcak suya ekleyip boğazlarınızda gargara yaparak kullanabilirsiniz.Bu şekilde boğazlarınızdaki enfeksiyonları ve bakterileri uzaklaştırabilirsiniz.

5: Kırmızı Biber

Kırmızı biberi tüketebileceğiniz gibi zeytin yağına parçalayıp ekleyerek boğazınıza sürebilirsiniz.Tüketerek içindeki C vitamini ve kapsaisin maddesi sayesinde faydaları olacaktır.Boğazınıza sürerek de boğazınızı yumuşatabilirsiniz.

Değerli okuyucularımız. Bu yöntem ile gereksiz antibiyotik kullanımından uzak duracak ve doğal bir şekilde boğaz enfeksiyonlarına karşı korunacaksınız.

Mutlu ve Sağlıklı Günlere… Gıda Müh. Emir Kaboğlu

 

 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ