Diş Ağrısı Nasıl Geçer? Evde Doğal Çözümler

  • 24 Ekim 2017
  • 105 kez görüntülendi.
Diş Ağrısı Nasıl Geçer? Evde Doğal Çözümler

Diş ağrısı çok başka bir ağrıdır ve bu ağrılardan kurtulmak için evde doğal ve basit çözümler üretebiliriz. Hastaneye gitmek istemeyenler için evde hazırlayabileceğiniz doğal çözümler şunlardır.

 

 

1:Tuzlu Su

Bilgelik dişleri geliştiğinde, diş eti yoluyla hassaslaşır ve zarar görürler. Bu da enfeksiyon riskini artırır. Ancak sıcak tuzlu suyla riski azaltabilirsiniz . Zararlı bakterileri yok edecek ve diş etlerini güzel ve temiz tutar. Daha da iyisi, bu ucuz ve doğal çözüm ağrıyı hafifletecektir.

 

2:Aloe Vera

Aloe vera sadece güneş yanığı için etkili değil, çizilmiş diş etlerini de rahatlatır ve ağrıyı giderir.Hasar görmüş dişlere az miktarda uygulayın. Soğutma hissi biraz garip hissettirecek. Gün boyunca aloe  vera içecekleri içerek iltihabı azaltın.

 

3:Zerdeçal

REKLAM
X

Zerdeçal iltihap ,ağrı ve bakterilerle savaşmaktadır.Ağrı kesici olarak, dişleri kavrulmuş zemin zerdeçalla masaj yapın veya zerdeçal çay ile durulayın ve ağrının kaybolduğunun farkına varıcaksınız . Günde iki kez diş ve diş etlerine sürün.

4:Sarımsak Ve Zencefil

Sarımsak ve zencefil dinamik bir ikilidir. Bu aktif bileşikler, inanılmaz anti-bakteriyel özellikler sunar. Enfeksiyonu oluşumunu  önlemek için, püre sarımsak ve zencefili karıştırarak ağrılı dişlere veya diş etlerine uygulayın.

 

5:Karanfil Yağı

Karanfil yağı, anti-inflamatuar, anti-bakteriyel ve analjezik özelliklere sahiptir.Karanfilin aktif bir bileşeni olan öjenüre diş ağrısını keser. Pamuklu bir bezle, tahriş olmuş diş üzerinde hafifçe hafifçe uygulayın. Çok fazla acı olabilir ama geçici bir acı. karanfil yağını uyguladıktan sonra en az 30 dakika boyunca hiçbir şey ağzınıza yaklaştırmayın.

 

6:Çay Ağacı Yağı

Çay ağacı yağı, bir başka güçlü anti-mikrobiktir. Ağızda bakterilerle savaşacak ve enfeksiyonları uzaklaştırır.Ancak, karanfil gibi çay ağacı yağı çok güçlüdür. 5 damla çay ağacı yağı ve 2 su bardağı suyu karıştırın ve  gargara yapın. Çay ağacı yağı, yutulduğunda toksit içerdiğinden dolayı yaptığınız gargarayı sakın yutmayın.

 

7:Nane Yağı

İyi bir nefes ve sağlıklı bir diş kim istemez. Soğutma amaçlı anti-inflamatuar ilaç olan nane yağını kullanın. Ev yapımı gargara 5 damla ekleyin ve hassas bölgeye uygulayın dilerseniz pamukla ,dilerseniz parmaklarınız temizse parmaklarınızla uygulayın.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ